3 tips voor het werken op afstand

Thuiswerken neemt steeds meer een prominente plaats in de werkcultuur van Nederland. Mede dankzij de coronaperikelen vindt er een verschuiving plaats van de werkvloer die door uiteenlopende ICT-oplossingen wordt ondersteund. Door niet afhankelijk te zijn van een vaste werkplek, kunnen zowel werkgevers als werknemers hier voordelen uit halen. Er zijn echter ook een aantal dingen waarmee je rekening moet houden om het werken op afstand vlekkeloos te laten verlopen. De belangrijkste aspecten nemen we hier met je door.

Beschik over een complete werkruimte

Wanneer je denkt aan het nieuwe werken, dan fantaseer je wellicht dat je vanuit je luie hangmat op het strand aan de slag kan gaan met de dagelijkse werktaken! Misschien is het helemaal niet zo gek idee om eens in de zoveel tijd het strand te bezoeken om het werk aangenamer te maken, hoewel je doorgaans een rustige privéruimte benodigd hebt om te werken zonder onderbrekingen. Zorg er daarom voor dat je jouw werkruimte op de juiste manier indeelt, zodat je niet alleen ongestoord kan werken, maar ook de juiste postuur kan aannemen tijdens het werken.

Vermijd de verleiding tot overwerk

Door middel van thuiswerken heb je het grote voordeel dat je geen reistijd hebt, wat betekent dat je kostbare tijd van je leven kunt besparen. Zorg er echter voor dat je deze uren niet teveel uitbesteed aan overwerk. Probeer dit te voorkomen door een normaal werkregime te creëren waarbij je jezelf houdt aan vaste uren op specifieke tijdstippen. Hierdoor voorkom je dat jouw werkprivébalans niet overbelast en chaotisch wordt.

Blijf gedisciplineerd

Bij het thuiswerken kan het tegenovergestelde ook ter sprake zijn, namelijk niet genoeg zelfdiscipline kunnen kweken waardoor je deadlines niet nakomt. Wanneer je aan de slag gaat met thuiswerken, dan betekent het dat je in staat moet zijn om zelfstandig te kunnen werken zonder dat je baas je nauwlettend in de gaten moet houden om je aan het werk te krijgen. Zorg er dus voor dat je hierop voorbereid bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *