4 tips voor leuke groepsactiviteiten

Groepsactiviteit

Om verschillende redenen kan het zijn dat je op zoek bent naar een leuke activiteit om met een groep te ondernemen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een bijzondere verjaardag, een familiereünie, een vrijgezellenfeest of een bedrijfsuitje. Wat de aanleiding ook is, een leuke groepsactiviteit bedenken is nog niet altijd zo eenvoudig. Daarom helpen we je met de hieronder beschreven tips aan wat inspiratie.

Schieten

Onder schieten kun je onder meer boogschieten, luchtdrukschieten en laserschieten verstaan. Schieten doe je in principe met een wapen, al vallen schietsporten tegenwoordig volledig onder de concentratie sporten. Hoe dan ook, voor velen zijn dit geen alledaagse activiteiten. Alleen daarom al is dit een originele en spannende groepsactiviteit.

Groepsactiviteit

Teambuilding Activiteiten

Als je graag een groepsactiviteit organiseert waarbij de deelnemers flink moeten samenwerken, dan vormen teambuilding activiteiten de beste optie. Activiteiten die hieronder zouden kunnen vallen zijn irritgatiespelletjes, katapulten bouwen en touwtrekken. Vooral voor bedrijfsuitjes zijn dit zeer geschikte activiteiten.

Golf

Ook golfen zou je kunnen onderverdelen in verschillende (sub)activiteiten. Te onderscheiden zijn bijvoorbeeld boerengolf, voetgolf en discgolf. Voor welke soort golf je ook kiest, het gaat sowieso om een sportieve aangelegenheid in de buitenlucht waarbij er meestal een gezonde drang naar presteren heerst. Dat maakt golfen tot een ideale activiteit voor groepen van elke denkbare samenstelling.

Pubquiz

Tenslotte zou het leuk zijn om een eigen pub quiz te organiseren met de groep waarmee je de activiteit hebt. Weliswaar is een pubquiz heel wat minder sportief, actief en dynamisch dan de hierboven beschreven activiteiten, maar toch. Je moet je niet vergissen in hoe mensen het samenzijn in een café hebben gemist tijdens de corona pandemie. Alleen daarom al zouden veel mensen het een verademing vinden weer eens onbekommerd in een café te zitten en deel te nemen aan een quiz met vragen met een humoristische insteek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *