EHBO: onmisbaar bij evenementen met grote aantallen mensen

evenementen hulpverlening

Iedereen die werkt of heeft gewerkt in de evenementenbranche weet er alles van: bij de organisatie van zo’n evenement komt heel veel kijken. Soms gaat er hierbij relatief heel veel tijd zitten in het creëren van een optimale veiligheid. Je wilt immers niet dat men na afloop je evenement als onveilig beschrijft en het scenario waarbij er onnodig slachtoffers vallen moet je al helemaal niet aan denken. Natuurlijk is het wel zo dat als je een vergunning voor een evenement aanvraagt je meteen weet welke vorm van bijvoorbeeld evenementen hulpverlening nodig is. Deze hulpverlening komt meestal in de vorm van een aantal EHBO’ers en/of een EHBO-post. Eventueel kun je dit team nog aanvullen met BHV’ers. Hoe dan ook is het een algemene regel dat er minstens EHBO’er per maximaal 750 bezoekers aanwezig moet zijn. Afhankelijk van het soort evenement en het type publiek kan het echter aan te raden zijn om het aantal hulpverleners iets hoger te laten zijn.

evenementen hulpverlening

Bij welke situaties is EHBO noodzakelijk?

Het is niet voor niets dat de aanwezigheid van EHBO bij een evenement verplicht is. Er zijn namelijk veel situaties denkbaar waarbij iemand snel medische hulp nodig heeft, bijvoorbeeld:

  • Bij elk evenement kan er eens iemand flauwvallen, onwel worden of zelfs een hartstilstand krijgen. De aanwezigheid van een goede EHBO’er kan dan een groot verschil maken.
  • Met veel mensen op een kleine ruimte kan er altijd eens een ongeluk gebeuren.
  • Bij sommige evenementen wordt er veel alcohol gedronken en/of andere drugs gebruikt. Dat aspect leidt tot aanzienlijk meer vechtpartijen, valpartijen en andere verwondingen die op soms opmerkelijke wijze tot stand komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *