Populaire muziekinstrumenten

saxofoon

Zelf muziek maken? Dat is natuurlijk erg leuk! Maar welk instrument wil je bespelen? We kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om een beslissing te maken op dit gebied. Wil je zelf muziek leren maken of heb je een zoon of dochter die graag een instrument wil bespelen? Welk instrument is dan geschikt en wat zijn populaire opties? Op basis van verkoopcijfers (van de instrumenten) hebben we een lijst samengesteld. 

  • Erg populair: de gitaar
    De gitaar is erg populair in Nederland. Deze gaat het vaakst over de toonbank. Dit heeft er onder andere mee te maken dat een gitaar een erg veelzijdig is. In verschillende muziekstijlen komt de gitaar terug. Wil je gitaar leren spelen? Dit is goed mogelijk vanaf een leeftijd van 6 jaar. Wel vereist het heel wat geduld. Leren om op een gitaar te spelen is niet makkelijk.
  • Klassiek én populair: de piano
    De piano is nog veelzijdiger dan de gitaar. De piano is echt een klassieker en populair bij oud en jong. Op menig nummer in de top 40 hoor je de piano terugkomen. Wil je zelf leren piano spelen? Dit is best een opgave, maar de aanhouder wint! Behalve de akoestische piano, is er tegenwoordig ook een digitale piano verkrijgbaar. Met een digitale piano kun je bijvoorbeeld oefenen met een koptelefoon op. Wel zo fijn voor je omgeving. Een silent piano kopen? Dat doe je bij Emile van Leenen Piano’s! Tip van ons: koop ook gelijk een hydraulische pianobank. Wel zo fijn!

Unieke sound: de saxofoon
De saxofoon heeft echt een unieke sound en is dan ook altijd erg populair. Het is dan ook een van de best verkochte blaasinstrumenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *