Tips voor het organiseren van een schoolreisje

Ben jij degene die dit jaar het schoolreisje mag organiseren? Dan wil jij deze tips absoluut niet missen. Het kan soms een lastige taak zijn, vooral wanneer je er in je eentje voor staat om dit te organiseren. De allereerste vraag is, wat ga je doen? Daarnaast moet je nadenken over het feit of iedereen mee kan en daarbij wat bepaalde scenario’s kunnen zijn die zich voor kunnen doen. Hieronder hebben we daarom een aantal tips

Meerdaags soms makkelijker

In een aantal gevallen is een meerdaagse activiteit makkelijker dan een eendaagse activiteit. De kinderen zijn erop voorbereid dat ze meerdere dagen gaan en dit zul je dan ook merken in de energie. Een schoolkamp in Kampen kan een idee zijn om heen te gaan met de klas. Je kunt bij Kampeerterrein de Abbert het terrein huren, waar de kids zich beide dagen kunnen vermaken.

Leeftijdsverschillen

Het kan voorkomen dat de kinderen die meegaan in leeftijd verschillen. Houdt hier met het schoolreisje rekening mee. Kies daarom een bestemming waar iedere leeftijdsgroep zich kan vermaken. 

Docent bepaalt

Hoe leuk het soms klinkt om de klas dingen te laten bepalen, in de meeste gevallen eindigd dit in verdrietige gezichtjes. Niet iedereen kan je namelijk zijn of haar zin geven en vooral wanneer ze het zelf mogen bepalen kan dit hard aankomen. Zorg ervoor dat je dus zelf de plek van bestemming kiest en ook de groepsindeling. 

Draag herkenbare kleding

Het kan voorkomen dat je aan het einde van het schoolreisje niet iedereen meer bij de hand hebt. Daarom moet jij herkenbaar zijn voor kinderen om naartoe te gaan. Misschien niet het meest charmante, maar je kunt bijvoorbeeld helemaal in het blauw gekleed gaan of een petje dragen in een felle kleur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *