Waarom een silent disco organiseren?

silent disco huren

Wil je een feest of uitje organiseren voor een groep groter dan 6 personen? Een silent disco is hiervoor de ideale oplossing. Wij vertellen jou alles over waarom je een silent disco zou moeten organiseren en hoe je het regelt. 

De voordelen

Aan een silent disco zitten diverse voordelen. Zo is het huren van een silent disco vrij goedkoop vergeleken met het kopen ervan. Zeker als je het weinig gebruikt. Je kan hierbij de silent disco set voor het gewenste aantal dagen en personen huren, dus je kan het helemaal zelf bepalen. 

Met een silent disco heb je dus alle vrijheid om jouw party te organiseren op de manier en in de stijl die jij wilt. Je kan zelf de muziek bepalen en zelfs meerdere soorten muziek afspelen. Bovendien kan je er ook DJ’s bij regelen in plaats van de muziek via de laptop of smartphone af te spelen. Dit zorgt ook nog eens voor meer interactie.

Daarnaast is het voordeel dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt en er dus geen conflict met bijvoorbeeld de buren of anderen ontstaan. Ook hebben de deelnemers zelf geen last van omgevingsgeluiden, waardoor ze volledig mee kunnen gaan met de muziek of zich goed kunnen concentreren op de uitleg. De koptelefoons hebben bovendien een bereik tot wel 200 meter van de zender af en gaan wel minimaal 8 uur mee. 

Ook kan je meerdere zenders (maximaal 3) huren, waardoor iedereen naar zijn favoriete muziek kan luisteren en je het ook voor meerdere doelgroepen kan organiseren. Als laatste is nog een voordeel dat iedereen van elkaar aan de kleur van het lampje op de zijkant van de koptelefoon kan zien naar welk kanaal diegene luistert. Zo kunnen ze op dezelfde beat van de muziek dansen.

Met een silent disco kan je bovendien goed in beweging komen, door te dansen op de muziek, te wandelen of te sporten. Het is namelijk voor meerdere gelegenheden geschikt, hierover vertellen wij zo meer. Bovendien komt iedereen ook in sociaal contact met elkaar, doordat het volume zelf bepaald kan worden en iedereen zo met elkaar kan praten. Daarnaast is het voor zowel jong als oud, het kan zelfs voor ouderen georganiseerd worden.

Gelegenheden

Een silent disco kan voor diverse gelegenheden gebruikt worden. Het hoeft dus niet alleen voor een feestje. Ideaal voor mensen die niet van een feestje houden of als je een familiedag, bedrijfsuitje of schooluitje moet organiseren. Zo kan je namelijk ook kiezen om een workshop, drive-in bioscoop, stadswandeling, rondleiding door museum, yoga of sport te organiseren.

Hierbij heb je ook nog eens het voordeel dat het voor meerdere groepen kan. Zo kan je verschillende workshops in één zaal organiseren voor diverse doelgroepen, denk aan een workshop voor de mannen en één voor de vrouwen. Ook kan je een sport organiseren voor bijvoorbeeld de beginners, gevorderden en vergevorderden. En een rondleiding kan je aan meerdere mensen tegelijk uit verschillende culturen geven, zodat je geen tolk nodig hebt.

Ook is een silent disco ideaal voor een drive-in bioscoop. Zo kan iedereen vanuit de auto meeluisteren. Het kan ook toegepast worden in een gewone bioscoop, zodat er geen last van omgevingsgeluiden ervaren kan worden. Bovendien kan er bij alle uitjes ondertussen muziek afgespeeld worden. Zo kunnen de deelnemers geconcentreerd luisteren naar de uitleg of lezing en als er niets verteld wordt, heerlijk van de muziek genieten.

Zo regel je het

Een silent disco is heel eenvoudig om te regelen. Kies als eerste voor een silent disco huren, aangezien dit heel goedkoop is en je zo alle vrijheid hebt in het regelen van jouw feest of uitje. Bepaal hierbij de locatie, het aantal personen, aantal zenders en voor hoeveel dagen je het wilt huren. De locatie kan overal zijn, tenzij het regent. Bij regen kan je beter een indoor locatie regelen of een feesttent neerzetten.

Regel daarna de muziek, dus zorg voor één of meerdere DJ’s of speel muziek via Spotify af voor de gewenste doelgroep(en). Vervolgens zorg je voor hapjes en drank en extra attributen. Denk aan rookmachines, led verlichting, beamers en een drankspel. Bij een uitje kan je eventueel ook een beroemd persoon regelen die vervolgens uitleg of instructies geeft. Dat zal het nog leuker maken.

Ook is het echt een aanrader om een battle tussen de DJ’s of deelnemers te organiseren en om voor een themafeest te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een foute party, dan zal je zien dat iedereen met de grappigste kleding aan komt. Zorg wel dat ze dit vooraf weten, zodat iedereen ook in de juiste sfeer is. Organiseer je een groot feest? Zorg dan voor één of meerdere toezichthouders, zodat het niet uit de hand loopt.

Als laatste kan je ook eventueel tickets verkopen, als niet duidelijk is hoeveel deelnemers er komen. Je moet dit namelijk wel vooraf weten. Verder zijn tafels en stoelen ook van belang, want iedereen zal zeker moe worden van het dansen en bovendien kunnen ze ook eenvoudig met elkaar praten door het volume lager te zetten. Al met al is een silent disco huren dus heel gaaf en zeker een aanrader voor elk ultiem feest of uitje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *